Lessen

De lessen
Conditie, uithoudingsvermogen, kracht en hardening van het lichaam zijn zeer belangrijke factoren tijdens de intensieve Muay Thai trainingen. Om te kunnen strijden in de ring moet de vechter een over zeer hoog niveau van al deze factoren beschikken. Trainingen bestaan uit talloze oefeningen gebruikelijk in de vechtsport: stoottechnieken, traptechnieken, afweren, ontwijken, rennen, schaduwboksen, buikspieroefeningen, ‘push-ups’, Pads en sparren.

Specifieke gevechtstrainingen voor de Muay Thai vechter zijn trainingen met coaches of partners op de pads, op de stootzak en sparren. Dagelijkse trainingen bestaan uit vele rondes van deze oefeningen met korte pauzes van rust ingelast in een ijzersterke conditie te ontwikkelen.

Trainingen op de Thai pads zijn een cruciaal onderdeel van de training. Hierop worden stoten, knieën, trappen en frontkicks op geoefend. De trainer draagt dikke, lederen pads om de impact van de aanvallende technieken op te vangen. Dit wordt gedaan om handsnelheid, stootcombinaties, timing, stootkracht, verdediging en counterstoten te oefenen.

Tijdens het sparren test men de technieken, afstand, combinaties, strategie en timing met een partner. Dit nadert uiteraard het meest de situatie zoals deze in de ring voorkomt.

Mid2

Tarieven

De kosten voor een abonnement zijn €22,00 per maand. Losse lessen zijn €5,00 per les, die vooraf bij Willem betaald kunnen worden.

Trainingstijden

Tijden

* Bij sporthal de Drenkwaard zijn alleen losse lessen mogelijk. Op vrijdag is hier een boksring aanwezig.

 
 Ring